Over mij

Een voorbeeldige leerling waar je je absoluut geen zorgen over hoefde te maken. Zo’n meisje met goede resultaten, heerlijk rustig in de klas, mee hobbelend met een groepje kinderen.     Dat kind, dat was ik.

Thuis was dat wel anders. Daar kon ik driftig zijn en trok ik mij terug in het lezen van boeken. Ging vooral mijn eigen gang. En hoe makkelijk het leren ook ging: echt aansluiting met andere leerlingen kreeg ik pas op de middelbare, en de levenslange vriendschappen lieten op zich wachten tot de Pabo.

Ik voelde mij anders. Hoorde er niet bij. Anderen begrepen mij niet zo goed. Ik begreep mijzelf niet zo goed. Tot ik me ging verdiepen in de vermoedelijke hoogbegaafdheid van onze zoons, er ging een wereld voor mij open. Vele puzzelstukjes vielen op hun plek.

Wat herkende ik veel in de dingen die ik las.

Het kantelpunt kwam toen ik in contact kwam met andere hoogbegaafde volwassenen. Ik durfde steeds meer écht in de spiegel te kijken en daardoor de confrontatie met mezelf aan te gaan. Ging dat vanzelf? Nee, natuurlijk niet.

Het was een proces waarin ik twijfelde of het wel echt over mij ging en waarin ik me verdrietig voelde om wat er allemaal anders had kunnen zijn als ik dit eerder had geweten. Toen ik dat los kon laten kwam er ruimte voor groei.

Kortom, ik kwam in beweging en kon steeds meer laten zien wie ik ben. Ik kwam tot bloei!

Nu, na 21 jaar onderwijs en als moeder van 2 hoogbegaafde jongens, sta ik stevig in mijn schoenen en ben ik er klaar voor andere hoogbegaafde vrouwen te helpen zodat ook zij, jij dus, jezelf durft te laten zien. Zodat ook jij tot bloei komt.

Als coach ga ik een tijdje met je op stap, bied ik een opstapje waardoor je verder komt.
Ik luister, weerspiegel en help je in beweging te komen.

Ik hoor je denken, maar wie is Johanneke dan?

 Johanneke dus.                                 Echtgenote. Moeder. Zus. Vriendin. Dochter.   Coach. Ondernemer. Gevoelsmens.             Een pietlut.

Alles wat ik doe, doe ik vanuit mijn hart. Ik ga voluit. Soms dreig ik mijzelf daar een beetje bij te vergeten. Gelukkig kan ik intens genieten van een bezoekje aan de kapper of het lezen van een boek. Beide biedt mij dat heerlijke moment voor mijzelf.

In mijn huishouden kan ik weleens pietluttig zijn, ik zie bijvoorbeeld elke kruimel op het aanrecht. Die focus op zo’n kruimel is soms ronduit irritant, maar het heeft ook zo zijn voordelen dat ik een oog voor detail heb. Ben ik aan het werk in mijn praktijk, dan zie ik namelijk niet alleen de grote lijnen: ik heb ook oog voor de kleinigheden die anderen snel over het hoofd zien. Ik ben bovendien super opmerkzaam op de nuances in de gevoelens van anderen.

Dus, zoek je een coach die luistert, jou spiegelt en die jou in beweging brengt? Zodat je vol zelfvertrouwen en moed durft te laten zien wie je bent?

Neem dan contact met me op, en wie weet gaan we samen op stap.