Oudertraining

Het gaat niet lekker met je kind, maar alles wat je hebt geprobeerd hielp niet.

Door de oudertraining weet je wat je kunt doen als het niet lekker loopt, thuis of op school!

Je staat op het schoolplein en hoort andere moeders samen praten over hun kinderen en de moeilijkheden die ze tegenkomen bij het opvoeden. Door schade en schande heb jij geleerd dat je beter je mond kunt houden over de moeilijkheden die jij en je partner tegenkomen want de tips die je dan krijgt helpen niet. Integendeel. Het begon al met de tips van professionals tijdens de verplichte consulten toen de kinderen nog klein waren. Toen je die uitprobeerde werd het alleen maar erger. Je voelt aan alles dat dat je kind en jij niet begrepen worden.

Zucht… het gezeur begint straks al in de auto. Er is altijd heibel, is het niet over wie voorin mag zitten dan wel over iets anders. Over de thuiskomst durf je niet na te denken. Je wilt eigenlijk nog die mail naar je collega sturen en dat document voor die belangrijke klant afmaken. Daar gaat je beeld van een gezellig gezin. Wie gaat straks als eerste schreeuwen, je kind of jij? Moedeloos en uitgeput voel je je. De intensiteit van je kind(eren) maakt het opvoeden vermoeiend. Je ervaart veel stress en de communicatie binnen je gezin staat onder druk.

Wil jij ook het plezier en de ontspanning terug in je gezin?

Als ouder van een hoogbegaafd kind ervaar je vaak andere uitdagingen in de opvoeding dan de meeste andere ouders. Je kind beleeft zijn innerlijke wereld en alles daarbuiten zeer intens. Je hebt als ouder al ervaren dat de buitenwereld deze intensiteit niet begrijpt. Je komt als ouder veel onbegrip tegen en het is moeilijk om mensen om je heen te verzamelen die dit wel begrijpen. Tijdens de oudertraining ervaar je dat je niet de enige bent en helpen wij jou om jouw kind beter te begrijpen. Zo kun jij je kind beter begeleiden om zichzelf te leren zijn.

De oudertraining richt zich op de ondersteuning van jou als ouder in de opvoeding. Omdat positief opvoeden meer energie, emotionele balans en plezier geeft.

De oudertraining bestaat uit 8 online avonden van maximaal 2 uur, waarin je met een kleine groep ouders bij elkaar komt. Je bereidt jezelf inhoudelijk voor door middel van de aangereikte literatuur en andere informatie bronnen. Hierover krijg je tijdens de avonden nog meer informatie. Daarnaast is er tijdens deze avonden genoeg tijd om onderling ervaringen uit te wisselen. Dit alles wordt begeleid door twee hierin speciaal getrainde facilitators Sylvia Tas en Johanneke de Hoop.

Wat een herkenning tijdens de avonden. Iedere week ging ik weer naar huis met nieuwe dingen om uit te proberen en al snel merkte ik verbetering in het gezin. En het grootste compliment kwam van onze oudste zoon die het fijn vindt dat wij hem nu anders begeleiden en dat hij hierdoor minder vaak boos is.

Een echte aanrader.

Moeder van 4 kinderen

We begrijpen het wanneer je nog wat meer informatie wilt. Plan gerust een gratis kennismakingsgesprek in via onderstaande knop.

Voor: ouders van hoogbegaafde kinderen die het plezier en de ontspanning terug willen in hun gezin.

Waar: online via Zoom. Zo heb je geen oppas nodig.

Wanneer: 8 maandagavonden:  we starten op 15 januari 2024, verder ontmoeten we elkaar online op 22 januari, 29 januari, 5 februari, 26 februari, 4 maart, 11 maart en 18 maart. Op 10 juni is er een terugkomavond van 20:00-21:00 uur.

Tijd: 20:00 uur – 21:45 uur.

Onderwerpen: Hoogbegaafdheid, wat betekent dat?, Kenmerken van hoogbegaafde kinderen, Communicatie: de sleutel tot relaties, Motivatie, enthousiasme en onderpresteren, Grenzen stellen en het aanleren van zelfdiscipline, Intensiteit, perfectionisme en stress, Idealisme, teleurstelling en depressie, De omgang met leeftijdsgenoten en vrienden, Verhoudingen binnen het gezin, Individualiteit en morele ontwikkeling, Uitdagingen van het moderne ouderschap.

Kosten: €650,- per ouderpaar.

De kosten zijn exclusief het boek “De begeleiding van Hoogbegaafde kinderen” van James T. Webb. Dit boek heeft u nodig tijdens dit programma. U kunt dit zelf aanschaffen via uw boekhandel.

Wil jij graag:

  • ontdekken hoe je je (hoog)begaafde kind nog beter kunt begrijpen?
  • handvatten vinden om je kind nog beter emotioneel te kunnen begeleiden?
  • de communicatie en relatie met je kind, partner en/of omgeving verbeteren?
  • ervaringen delen met andere ouders die jou begrijpen?

Ja, ik wil het plezier en de ontspanning terug in mijn gezin en meld me gelijk aan.

Door op aanmelden te klikken word je gelijk doorgelinkt naar de inschrijfpagina.

Over de facilitators Sylvia en Johanneke

Sylvia is als ouder van 2 volwassen hoogbegaafde dochters niet alleen ervaringsdeskundige maar ook opgeleid tot deskundige in hoogbegaafdheid. Ze heeft speciaal in Amerika een training gevolgd bij SENG om deze oudergroepen te mogen begeleiden. Daarnaast heeft ze jarenlang voor de klas gestaan in het voltijds hoogbegaafden onderwijs. En begeleidt nu vanuit haar praktijk Apparently Gifted zowel volwassenen als kinderen.

Johanneke is als ouder van 2 hoogbegaafde zoons niet alleen ervaringsdeskundige maar ook opgeleid tot expert hoogbegaafdheid. Ze heeft speciaal een online training gevolgd bij SENG om deze oudergroepen te mogen begeleiden. Daarnaast heeft ze haar eigen podcast en begeleidt vanuit haar eigen praktijk Opstap Coaching hoogbegaafde vrouwen om te gaan met hun talenten.

Beiden zijn ze aangesloten bij:

We hebben de oudertraining als positief ervaren. De informatie uit het boek van Webb was zeer leerzaam en het contact met de andere ouders heel prettig. Het met elkaar over het betreffende onderwerp praten leverde mooie inzichten op waarmee we thuis aan de slag konden gaan. We hebben ervaren dat het een meerwaarde was om de cursus samen gevolgd te hebben.

Echtpaar met 2 hoogbegaafde kinderen van 4 en 6 jaar

Wat een herkenning tijdens de avonden van deze training. Samen met mijn man en andere ouders veel tips en andere opvoedinzichten gekregen aan de hand van het boek, dat je helemaal doorwerkt. Maar vooral samen praten over dingen waar je tegen aan loopt en horen hoe andere ouders dit hebben aangepakt werkt.

 

Echtpaar met 1 hoogbegaafd kind van 9 jaar

“Het opvoeden van een hoogbegaafd kind is als leven in een attractiepark vol achtbanen. Het ene moment glimlach je. Het volgende moment hap je naar adem. Soms gil je het uit, of je giert van het lachen. Soms kijk je toe in stille verwondering. Dan zit je weer vastgenageld in je stoel. Op sommige momenten ben je trots. En soms is de rit zo zenuwslopend dat je geen woord meer kunt uitbrengen.”
(Strip en Hirsch, 2000)

Door op deze kop te klikken word je gelijk doorgelinkt naar de inschrijfpagina.