hoogbegaafd

Zijn wie je bent!

Een voorbeeldige leerling waar je je absoluut geen zorgen over hoefde maken.

Zo’n meisje met goede resultaten, heerlijk rustig in de klas, mee hobbelend met een groepje kinderen.

Dat kind, dat was ik.

Thuis was dat wel anders…

Daar kon ik driftig zijn en trok ik mij terug in het lezen van boeken. Ging vooral mijn eigen gang. En hoe makkelijk het leren ook ging: echt aansluiting met andere leerlingen kreeg ik pas op de middelbare, en de levenslange vriendschappen lieten op zich wachten tot de Pabo.

Ik voelde mij anders. Hoorde er niet bij. Anderen begrepen mij niet zo goed. Ik begreep mijzelf niet zo goed. Tot ik me ging verdiepen in de vermoedelijke hoogbegaafdheid van onze zoons, er ging een wereld voor mij open. Vele puzzelstukjes vielen op hun plek. Wat herkende ik veel in de dingen die ik las.

Het kantelpunt kwam toe ik in contact kwam met andere hoogbegaafde volwassenen. Ik durfde steeds meer écht in de spiegel te kijken en daardoor de confrontatie met mezelf aan te gaan. Ging dat vanzelf? Nee, natuurlijk niet.

Het was een proces waarin ik twijfelde of het wel echt over mij ging en waarin ik me verdrietig voelde om wat er allemaal anders had kunnen zijn als ik dit eerder had geweten. Toen ik dat los kon laten kwam er ruimte voor groei.

Ken je dat, je kind is vermoedelijk hoogbegaafd.

Je duikt in de boeken om er meer over te lezen en dan ineens…

Lees je nou over je kind of eigenlijk over jezelf?

Zou het?

Ik hoor je denken, maar wie is Johanneke dan?

Johanneke dus. Echtgenote. Moeder. Zus. Vriendin. Dochter. Coach. Ondernemer. Gevoelsmens. Een pietlut.

Alles wat ik doe, doe ik vanuit mijn hart. Ik ga voluit. Soms dreig ik mijzelf daar een beetje bij te vergeten. Gelukkig kan ik intens genieten van een bezoekje aan de kapper of het lezen van een boek. Beide biedt mij dat heerlijke moment voor mezelf.

In mijn huishouden kan ik weleens pietluttig zijn, ik zie bijvoorbeeld elke kruimel op het aanrecht. Die focus op zo’n kruimel is soms ronduit irritant, maar het heeft ook zo zijn voordelen dat ik een oog voor detail heb. Ben ik aan het werk in mijn praktijk, dan zie ik namelijk niet alleen de grote lijnen: ik heb ook oog voor de kleinigheden die anderen snel over het hoofd zien. Ik ben bovendien super opmerkzaam op de nuances in de gevoelens van anderen.

Dus, zoek je een coach die luistert, jou spiegelt en die jou in beweging brengt? Zodat je vol zelfvertrouwen en moed durft te laten zien wie je bent?

Neem dan contact met me op, en wie weet gaan we samen op stap.

Nadat ik ontdekte dat ik mogelijk HB ben kwam ik met Johanneke haar podcasts in aanraking. Dit gaf me al een goed beeld van de inhoud en het was leuk en herkenbaar om naar te luisteren. Daarna bood Johanneke een kort coachingstraject aan. Dit was erg fijn omdat het zeer betaalbaar was in vergelijking met andere langdurige trajecten die worden aangeboden. Ik kreeg een mooi boek waarbij je zelf aan de slag kunt met de inhoud. Het aanhouden van je eigen tempo is ook erg fijn. Hierin komen alle HB highlights voorbij en heb je een mooi totaal beeld. Ook het scoren van de overexitibilities van Dabrowski was erg leuk. Voor mij bracht dit het inzicht dat fantasie x alles willen weten x het anders verwerken van emoties soms best een uitdaging kan zijn voor jezelf en anderen 😉 Het contact met Johanneke is erg leuk en goed om met haar te sparren. Kortom het bracht mij extra kennis en inzichten die ik heb kunnen gebruiken om de twilight zone van wel / niet HB wat meer te verlaten.

Anoniem

Speciaal voor mensen die meer duidelijkheid willen in hun zoektocht rond hoogbegaafdheid.